Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниСвященик розповів про християнське ставлення до музики
Новини

Священик розповів про християнське ставлення до музики

Протоієрей Віктор Пушко в передачі

Церква і музика – це нероздільні поняття. Проте не всяку музику Церква сприймає. Про православний погляд на музичне мистецтво розповів протоієрей Віктор Пушко, головний редактор єпархіальної радіостудії «Благо», настоятель парафії Різдва Йоана Хрестителя в с. Лище Луцького районного деканату, у черговій телепередачі «Що каже священик».

Зокрема, о. Віктор зазначив, що для Християнства немає чітких канонічних обмежень щодо слухання музики. Проте ті пісні, котрі пропагують агресію, насильство, окультизм, розпусту, Церква рішуче не сприймає. Адже саме у таких творах існує певна небезпека для суспільства, яке за допомогою музики мотивується до гріховних учинків.

Найчастіше рок-музику вважають найбільш агресивною й несприйнятною для християн. Проте душпастир пояснює, що духовний рівень прямо не залежить від творчого методу, музичної течії. «Сам рок звинувачувати в пропаганді зла я б не став», – пояснює священик. Усе залежить від тексту пісні, її сенсу, від поведінки виконавців і способу життя, який вони пропагують.

Тому отець дав декілька порад, як уберегтися, особливо молодому поколінню, від негативу, який масово пропагується за допомогою музики. У першу чергу потрібно пам’ятати, що ти – особистість, і намагатися не попадати під вплив «маси». Треба вдумуватися в текст пісні та в той смисл, який несе твір. Панотець нагадав слова апостола Павла: «Все мені дозволено, та ніщо не повинно володіти мною» (1 Кор. 6:12). Ніщо не повинно заволодіти нашою душею понад Бога, пояснює о. Віктор.

Передача «Що каже священик» вийшла в прямому ефірі на каналі «Нова Волинь» 17 жовтня. Це – спільний проект єпархіальної телестудії «Собор» (головний редактор Андрій Гнатюк) і Волинської обласної державної телерадіокомпанії. Ведуча програми Світлана Павлова.

19 жовтня 2017 р.
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери