Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниУ Луцьку завершилося паломництво в лікарняних закладах (уточнено, додано фотосесії і відео)
Новини

У Луцьку завершилося паломництво в лікарняних закладах (уточнено, додано фотосесії і відео)

1 листопада 2017 р. Акафіст перед копією чудотворної ікони Богородиці «Всецариця» у храмі Великомученика і цілителя Пантелеймона обласної клінічної лікарні. Світлини інформаційної служби єпархії. Протягом двох тижнів у медичних закладах обласного центру служили акафіст перед іконою Богородиці «Всецариця». Як повідомляла інформаційна служба єпархії, це копія відомого афонського чудотворного образа, який передали для богомілля зі Львова. За час перебування реліквії в Україні зафіксовано 25 зцілень від онкозахворювань.

Розпочав прощу митрополит Луцький і Волинський Михаїл 1 листопада. У храмі Великомученика і цілителя Пантелеймона обласної клінічної лікарні з владикою, зокрема, служили віце-канцлер та старший капелан єпархії протоієрей Олександр Безкоровайний, капелани лікарняних закладів.

Наступні молебні з акафістами служили: у Луцькому клінічному пологовому будинку, на станції швидкої медичної допомоги, в обласній дитячій лікарні, міській поліклініці № 2, клінічній лікарні, військовому госпіталі, обласній психіатричній лікарні № 1, що в с. Липини, військовому госпіталі ветеранів, поліклініці № 3, обласному тубдиспансері, онкодиспансері й хосписі та на місці побудови храму на честь цієї чудотворної ікони, що знаходиться біля цього закладу. Також молилися перед реліквією в міській поліклініці № 1, обласній інфекційній лікарні та обласній лікарні, що в с. Боголюби.

Останню відправу цього богомілля теж очолив архієрей. Виголошуючи слово, він зазначив, що Господь проявляє до нас своє чоловіколюбство та через нестачу нашої віри, яка може нас зцілити, посилає лікарів для фізичного лікування. Але варто не забувати, що без віри ніколи не вдасться одужати повністю, підкреслив керуючий єпархією. Тому ми організували прощу, аби в такий спосіб зміцнити всіх насамперед духовно.

Цьогоріч паломництво в медзакладах проведено вп’яте. Минулого року служили акафіст перед іконою преподобного Амфілохія Почаївського з частинкою його мощей.

15 листопада 2017 р. Інші новини за рубриками: Капеланська служба єпархії, Протоієрей Олександр Безкоровайний, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери