Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниБільше дав тобі Бог – більше людей нагодуй
Новини

Більше дав тобі Бог – більше людей нагодуй

3 грудня 2017 р. Митрополит Луцький і Волинський Михаїл під час проповіді у кафедральному соборі Святої Трійці. Світлина інформаційної служби єпархії.

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл висловив міркування про християнське ставлення до матеріальних благ у контексті євангельської притчі про нерозумного багача. Цю тему архієрей порушив під час проповіді в 26-ту неділю після П’ятдесятниці у кафедральному соборі Святої Трійці.

«Не проблема в багатстві, проблема у ставленні до нього», – зауважив владика. Треба усвідомити: все, що тобі дає Господь – це не твоє. Ніякі земні блага ми не заберемо з собою в Царство Небесне. Тому потрібно піклуватися в першу чергу про свою душу.

Але це не значить, що не можна накопичувати земні блага. Хоча чим більше отримуєш від Господа, тим більшу відповідальність несеш. «Можеш собі взяти більший шматок, але більше нагодуй. Ти більше трудився, тобі більше Бог дав, то й більше скористайся, але й більшу кількість людей нагодуй», – вважає високопреосвященний.

На завершення слова митрополит Михаїл побажав: «Усвідомлюючи те, що нам Бог дає благо, користуйтеся ним, допомагайте іншим, але пам’ятайте про Царство Небесне».

3 грудня 2017 р. Інші новини за рубриками: Кафедральний собор Святої Трійці в Луцьку, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери