Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниУ ЛНТУ встановили меморіальні знаки померлим бійцям
Новини

У ЛНТУ встановили меморіальні знаки померлим бійцям

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл освячує пам’ятні дошки загиблим волинським бійцям, що навчались у ЛНТУ. світлина з сайта Vpba.org.

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл освятив пам’ятні дошки Олегові Твердохлібу, Максимові Гринчишину, Олександрові Войчуку, які навчалися в Луцькому національному технічному університеті, та відправив по них заупокійну літію. Про це повідомив сайт Vpba.org.

Звернувшись до присутніх, владика зазначив: «Ушановуючи героїв, ми надихаємось їхніми подвигами, що дає нам можливість із впевненістю дивитися у майбутнє».

Разом з високопреосвященним молилися викладачі Волинської православної богословської академії, ректор ЛНТУ Петро Савчук, професорсько-викладацький склад цього вишу, рідні та близькі загиблих, побратими, волонтери, студенти.

Максим Гринчишин був бійцем 72-ї окремої механізованої бригади. У 2014-му мобілізований до армії, а згодом підписав контракт. 19 лютого 2017 року загинув у боях під Артемівськом, що на Донеччині.

Олександр Войчук служив у 51-й механізованій бригаді. Брав участь у боях під Іловайськом. 29 серпня 2014 року під час виходу з оточення боєць загинув під обстрілами біля села Новокатеринівка Донецької області.

Олег Твердохліб був бійцем батальйону «Айдар». Пізніше став головою Спілки воїнів АТО Волині. За час перебування на війні отримав сім поранень та мав контузії. Звільнений у запас за станом здоров’я (наслідки контузії та виявлене онкозахворювання). Помер 17 квітня 2017 р. від раку слинної залози.

9 грудня 2017 р.
Інші новини за рубриками: Луцький міський деканат, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Протоієрей Ігор Скиба
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери