Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниЄпархія молитовно вшановує Небесну сотню
Новини

Єпархія молитовно вшановує Небесну сотню

З нагоди четвертої річниці Революції гідності в обласному центрі й інших деканатах відбулися Богослужіння та заходи з ушанування загиблих героїв.

Зокрема, на меморіальному комплексі «Вічна слава» перед пам’ятним знаком героям Небесної сотні митрополит Луцький і Волинський Михаїл очолив заупокійну літію. Із ним служили декан кафедрального собору Святої Трійці протоієрей Микола Нецькар, головний військовий капелан єпархії протоієрей Михайло Бучак та інше духовенство.

У слові високопреосвященний нагадав усім про подвиг, який здійснили загиблі під час Майдану. Адже вони були перші, хто в останній час став захищати свободу України. Можливо вони й боялися смерті, але любов до рідного краю в їхніх серцях перемогла.

Тому владика закликав усіх пам’ятати їхню жертву. Пам’ятати «незлим, тихим словом» і тоді, коли житимемо в щасливій Україні, «в сім’ї вольній, новій».

Після громадської ходи на Театральну площу архієрей ушанував героїв перед їхнім фотостендом.

20 лютого 2018 р. Інші новини за рубриками: Церква і держава, Кафедральний собор Святої Трійці в Луцьку, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Протоієрей Микола Нецькар
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери