Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниВшанували жертв аварії на Чорнобильській АЕС
Новини

Вшанували жертв аварії на Чорнобильській АЕС

26 квітня 2018 р. Заупокійна літія по жертвах Чорнобильської аварії на меморіальному комплексі «Вічна слава» у Луцьку. Світлина інформаційної служби єпархії. На меморіальному комплексі «Вічна слава» заупокійну літію по жертвах Чорнобильської аварії очолив митрополит Луцький і Волинський Михаїл. Із ним служило духовенство кафедрального собору Святої Трійці.

Після богослужіння владика звернувся до присутніх зі словом, у якому ліквідаторів цієї катастрофи назвав героями. «Це справжні Христові воїни, які ціною свого життя захищали рідних і близьких, усіх нас». Високопреосвященний закликав не лише згадувати їхній подвиг, а й бути відповідальними громадянами, аби нічого подібного не повторилося.

Чорнобиль – це безвідповідальність, стверджує митрополит. Це не лише фізичне знищення, це – трагедія нашої свідомості. Адже не лише керівники «бавилися в експеременти і догралися до трагедії», це безвідповідальність кожного робітника, який знав про стан станції, наголосив керуючий єпархією. А треба робити все для того, аби вберегти людське життя.

26 квітня 2018 р. Інші новини за рубриками: Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери