Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниКорінь Другої світової війни – богоборство, сказав архієрей
Новини

Корінь Другої світової війни – богоборство, сказав архієрей

Заупокійна літія за жертвами Другої світової війни. Світлина інформаційної служби єпархії

У чергову річницю початку німецько-радянської війни (найважчого етапу Другої світової) митрополит Луцький і Волинський Михаїл із духовенством кафедрального собору Святої Трійці відслужив заупокійну літію на меморіалі «Вічна слава» в обласному центрі.

У проповіді керуючий єпархією зазначив, що для українців Друга світова війна розпочалась не в червні 1941-го, а в вересні 1939 року. Тоді Радянський Союз і нацистська Німеччина – тогочасні союзники – розділили польську державу (у складі якої були Волинь, Галичина і Забужжя) й частини цієї території опинились по різні сторони кордону. Трохи згодом донедавні союзники розпочали війну між собою й Україна перетворилась на величезне поле бою. Українські ж патріоти то шукали з ними спілки, то боролися проти них. І взагалі ХХ століття в Європі – це насамперед велетенське протистояння німецького та російського імперіалізму, український же народ по черзі страждав то від одних, то від других.

А корінь цієї біди – боговідступництво, коли в ближньому вже не бачать образу Божого, коли людина перестає бути найвищою цінністю. Саме тому по закінченні війни порахували всі матеріальні збитки, а кількість загиблих людей коливається в кілька мільйонів.

Високопреосвященний закликав сприймати кожну людину як творіння Всевишнього і не впускати у свої душі того гріха, що спотворює в нас образ Божий.

22 червня 2018 р. Інші новини за рубриками: Кафедральний собор Святої Трійці в Луцьку, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери