Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниЩо сказав митрополит Михаїл на Спаса
Новини

Що сказав митрополит Михаїл на Спаса

19 серпня 2018 р. Освята плодів на подвір’ї кафедрального собору Святої Трійці у Луцьку. Світлина інформаційної служби єпархії. У празник Преображення Господа Бога і Спаса нашого Ісуса Христа митрополит Луцький і Волинський Михаїл очолив Літургію в кафедральному соборі Святої Трійці.

У проповіді владика, зокрема, наголосив: коли настав новий етап у справі спасіння людства і стало замало жертвувати Всевишньому голубів і ягнят – цього прообразу жертви Христової, прийшов на землю як Людина Сам Син Божий. Він втілюється, служить людям і страждає на хресті – й така Його жертва угодна Творцеві. Спаситель учинив багато чудес: ходив по морю, воскресив Лазаря тощо, і Церква вшановує ці дивовижні вчинки, але Його преображення – вшановуємо ще більше. Адже диво, що сталося того дня, якого не змогли тоді зрозуміти й присутні апостоли, представляє всю сутність Ісуса: Його Божественність і людськість, а це було необхідно для подолання прокляття, яке лежало на людстві з часів Адамових. Преображення – це ознака майбутньої зміни природи людини, відновлення зв’язку з Богом, перемоги над смертністю.

На це свято в нашому народі прийнято приносити для освячення в храмах «перші плоди», подібно як то було в старозавітні часи. Всевишньому ми приносимо нашу працю – на ланах, у садах, що необхідно для поповнення наших тіл енергією, а головне – працю над своїми душами, зазначає високопреосвященний.

20 серпня 2018 р. Інші новини за рубриками: Кафедральний собор Святої Трійці в Луцьку, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери