Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниАрхієрей на Головосіку: вірність Господу – понад усе
Новини

Архієрей на Головосіку: вірність Господу – понад усе

11 вересня 2018 р. Проповідь митрополита Луцького і Волинського Михаїла на завершення першої Божественної Літургії в кафедральному соборі Святої Трійці в Луцьку. Світлина інформаційної служби єпархії У день Усікновення глави Йоана Хрестителя митрополит Луцький і Волинський Михаїл виголосив проповідь, завершуючи Божественну Літургію в кафедральному соборі Святої Трійці.

Високопреосвященний, зокрема, зазначив: Святе Письмо і Старого, і Нового Завіту подає нам численні приклади вірності Богу, вірності, що потребувала не тільки словесних заяв, а й великих страждань, поневірянь і поневолень.

До Христа такий подиву гідний приклад – історія про Іова, який утратив усе: дітей, майно, здоров’я, але Бога не відрікся, тож диявол був посоромлений, а праведник винагороджений. У новозавітний період є чимало описаних випадків вірності Всевишньому, але найвеличніший – це вірність Своєму покликанню Самого Христа: Він хоч і просив Отця, щоб минула Його «чаша ця», проте пішов на хресну смерть за спасіння людства.

Його ж Предтеча, пам’ять якого ми сьогодні звершуємо, – це наче посередник між Старим і Новим Завітами, і він також залишився вірним Богові до смерті, не побоявшись казати правду в очі навіть царю Іродові.

Так і ми, підводить риску керуючий єпархією, повинні бути вірними заповідям Предвічного, незважаючи ні на які обставини.

Повністю прослухати казання можна ось тут.

12 вересня 2018 р. Інші новини за рубриками: Кафедральний собор Святої Трійці в Луцьку, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери