Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниУ Луцьку проведено молитву по загиблих журналістах
Новини

У Луцьку проведено молитву по загиблих журналістах

З нагоди чергової річниці вбивства відомого українського громадського діяча та опозиційного журналіста Георгія Гонгадзе в луцькому кафедральному соборі Святої Трійці відслужили заупокійну літію.

Богослужіння відбулося з ініціативи Волинської обласної організації Національної спілки журналістів України. Його відправив голова інформаційно-видавничого центру єпархії протоієрей Віталій Собко разом із дияконом Сергієм Панащуком, головним редактором єпархіальної телестудії «Собор». Окрім тих, кого позбавили життя за журналістську діяльність, принагідно пом’янули всіх волинян цього фаху, які відійшли у вічність.

Після молитви – слово душпастиря. Розмірковуючи, чому професія журналіста така важлива для громади, але іноді буває небезпечною для його життя, о. Віталій порівняв цю діяльність із обов’язками лікаря. Як медик діагностує стан людського організму, так журналіст виявляє стан окремих частин чи всього тіла громади. Проте коли медичного працівника, як правило, не переслідують за якісну роботу (хіба це військовий лікар, на якого в умовах бойових дій чигають ворожі кулі), то журналіст, оприлюднюючи пухлини суспільного організму, стоїть на передовій війни добра і зла та наражає себе на небезпеку.

Як підсумок священик побажав волинським служителям слова бути твердими у покликанні наслідувати добросовісну працю тих колег, що вже відійшли у вічність.

15 вересня 2018 р.
Інші новини за рубриками: Кафедральний собор Святої Трійці в Луцьку, Протоієрей Віталій Собко
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери