Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниУ єпархії відзначили День ЗСУ та Міжнародний день волонтера
Новини

У єпархії відзначили День ЗСУ та Міжнародний день волонтера

З нагоди цих дат у кафедральному соборі Святої Трійці головний військовий капелан єпархії протоієрей Михайло Бучак із благословіння митрополита Луцького і Волинського Михаїла очолив молебень за українську армію та відслужив заупокійну літію біля стели героїв Небесної сотні й загиблих за єдність України. Про це у «Фейсбуці» повідомив о. Михайло.

З ним молилися інші військові священики, студенти ВПБА, доброчинці, миряни. Після привітань зі святом душпастир вручив відзнаки армійцям.

Із нагоди 27-ї річниці Збройних сил України військовий комісар, начальник луцького гарнізону ОВК полковник Роман Кулик вручив грамоти військкомісаріату активним капеланам нашої єпархії: головному капеланові Михайлу Бучакові, старшому капеланові Олександру Безкоровайному та капеланові комісаріату Євгенові Рудю, якого відзначено ще й почесною грамотою Волинської ОДА.

А в Ківерецькому деканаті за волонтерську діяльність та активну громадянську позицію подякою голови РДА відзначено настоятеля церкви Благовірного Костянтина Острозького селища Олика капелана Ігоря Літвінцова.

У Волинській православній богословській академії з нагоди свята професор кафедри нової та новітньої історії України, кандидат історичних наук Микола Кучерепа розповідав студентам і військовим священикам єпархії про Томос, боротьбу за незалежність української держави та Церкви.

7 грудня 2018 р.
Інші новини за рубриками: Капеланська служба єпархії, Протоієрей Михайло Бучак
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери