Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниВладика Михаїл уперше відвідав парафію в Жидичині
Новини

Владика Михаїл уперше відвідав парафію в Жидичині

17 березня 2019 р. Храм Святителя Миколая Чудотворця в Жидичині. Світлина інформаційної служби єпархії У неділю Торжества Православ’я митрополит Луцький і Волинський очолив Божественну Літургію у храмі Святителя Миколая Чудотворця цього села Ківерецького деканату, який недавно возз’єднався з ПЦУ.

Це було перше архієрейське Богослужіння українською мовою, адже до входження парафії у Православну Церкву України тут 78 років не правили рідною мовою. Під час проповіді керуючий єпархією зазначив, що храм відкритий для всіх, адже це – Божий храм. І сьогодні ми прийшли подякувати Господу за Його діяння. Також високопреосвященний наголосив, що нам немає чого ділити. Ми хочемо усі жити мирно й дружно. «А якщо хочуть миритися, то не випоминають один одному», – пояснює архіпастир, закликаючи до спільної молитви усіх жидичан та життя у християнській любові.

Свято-Миколаївську церкву в Жидичині зведено 1793 р., вона є пам’яткою, що охороняється державою. Божий дім побудований як частина архітектурного комплексу чоловічого монастиря XVII–XVIII ст.

Проте комплекс донедавна був поділений між двома юрисдикціями. Після того як опіку над історичним храмом перебрало духовенство ПЦУ (колишній скандальний настоятель залишився в МП), з’ясувалося, що споруда у вкрай занедбаному стані. Тож зараз ченці спільно з активними парафіянами докладають усі зусилля, аби привести храм до належного вигляду. Він потребує реставрації, але настоятель архімандрит Константин (Марченко) висловлює впевненість, що цю пам’ятку архітектури обов’язково буде відроджено.

18 березня 2019 р. Інші новини за рубриками: Деканат монастирів, Ківерецький деканат, Архімандрит Константин (Марченко), Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери