Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниПроповідь архієрея: Відповідаймо за сказане!
Новини

Проповідь архієрея: Відповідаймо за сказане!

19 травня 2019 р. Проповідь митрополита Луцького і Волинського Михаїла на завершення Божественної Літургії у кафедральному соборі Святої Трійці. Кадр із відео єпархіальної телестудії «Собор». У четверту неділю після Пасхи, про розслабленого, митрополит Луцький і Волинський Михаїл на завершення Божественної Літургії в кафедральному храмі Святої Трійці виголосив казання про відповідальність за наші слова.

Дотримуватися даного слова, обіцянки надзвичайно важливо, наголошує високопреосвященний. Адже, по суті, йдеться про чесність, чи в малому, чи у великому. Ми, на жаль, не раз байдуже ставимося до сказаного, навіть до сказаного в особливій обстановці. Скільки разів буває, що молоді дають обітницю перед Богом на таїнстві Вінчання, а вже невдовзі розлучаються, бо «не зійшлися характерами». Це справжня безвідповідальність! Люди в інших ситуаціях також чимало обіцяють, не думаючи, як будуть виконувати обіцяне і чи зможуть додержуватися даного слова. Тож краще утриматися від обіцянок, щодо яких ти не впевнений. «Нехай слово твоє буде так – так, ні – ні, а решта – від лукавого», сказано в Біблії.

Якщо ж усе-таки порушили дане слово, нагадує керуючий єпархією, то каймося, просімо вибачення і далі наполегливо працюймо над собою.

Під час цієї проповіді владика мусив зупинитися, щоб зробити зауваження про телефонні дзвінки у храмі. Тож нагадуємо, дорогі браття і сестри: заходячи до Божого дому, вимикайте мобільники чи ставте їх на беззвучний режим. Спаси, Господи.

20 травня 2019 р. Інші новини за рубриками: Кафедральний собор Святої Трійці в Луцьку, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери