Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниСвященник Московського патріархату в Жидичині продовжує шукати пригоди
Новини

Священник Московського патріархату в Жидичині продовжує шукати пригоди

Священник Володимир Гелета. Світлина з сайта rayon.in.ua Про незаконне проникнення у дзвіницю, що в цьому селі Ківерецького деканату, повідомив монастир Святителя Миколая Чудотворця на своїй сторінці у «Фейсбуці».

Братія обителі офіційно заявила про виявлення колишнього настоятеля Свято-Миколаївського храму протоієрея Володимира Гелети в будівлі близько пів на першу ночі. За фактом незаконного перебування ченці викликали поліцію.

Як повідомляється у заяві, намагаючись уникнути покарання та втекти, о. Володимир вистрибнув із другого поверху дзвіниці (двері на першому монахи зачинили до приїзду поліції, аби зафіксувати злочин). У результаті падіння отримав відкритий перелом.

Нагадаємо, у лютому 2019 р. парафіяни храму Святого Миколая Чудотворця, який належав тоді Московському патріархату, ініціювали збори аби змінити юрисдикцію й увійти у лоно Православної церкви України. 24 лютого 2019 р. у храмі вперше відправили Богослужіння українською мовою.

Проте тодішній настоятель не підтримав громаду. На миролюбиве прохання людей віддати ключі від Божого дому, священник відповів погрозами, прокляттями і нецензурною лайкою. Після цього зборами релігійної громади на подвір’ї Свято-Миколаївського храму було прийнято рішення про входження у церкву, про що складено відповідний акт. У процесі таких дій на представників релігійної громади здійснювався постійний тиск з боку невідомих осіб: лунали погрози життю, прокльони, провокації до бійки, а сам священник навіть відкрив стрілянину з мисливської зброї по парафіянах, які охороняли свій храм.

17 січня 2020 р.
Інші новини за рубриками: Деканат монастирів, Ківерецький деканат
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери