Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниВладика закликав волинян до прояву милосердя
Новини

Владика закликав волинян до прояву милосердя

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл

З огляду на події, що вирують навколо українців, які повернулися з Уханя, митрополит Луцький і Волинський Михаїл закликає волинську паству вести себе достойно і гідно звання людини.

Архієрей нагадує слова зі Священного Писання: «Ніхто більшої любови не має над ту, як хто свою душу поклав би за друзів своїх» (Ів.12:13), а також: «Бо хто хоче душу свою зберегти, той погубить її, а хто ради Мене згубить душу свою, той її збереже» (Лк. 9:24). Тому керуючий єпархії звертається до парафіян із проханням бути істинними християнами, готовими до прояву любові до ближнього, милосердя, співчуття та допомоги. Ми повинні бути готові прийняти своїх земляків на своїй батьківщині, звичайно, дотримуючись усіх норм гігієни та медичних рекомендацій.

У сучасному світі існує багато біди й окрім коронавірусу. Так, ми забули про зміну клімату, засмічення водойм, споживання некорисної їжі та інші вірусні інфекції, зокрема, й грип, епідемії якого щороку забирають життя українців. Тож владика закликає втихомирити загальний людський «психоз», що навіяний ззовні та пропагується засобами масової інформації. «Всю надію варто покладати на Бога», – переконує архіпастир.

Тому варто вести себе гідно, й тим більше не брати участі в акціях проти людини. Згадаймо, що ми всі – українці й повинні жити у єдності в часи радості та лиха.

20 лютого 2020 р.
Інші новини за рубриками: Єпархія, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери