Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниВладика Михаїл відвідав «дитячу парафію»
Новини

Владика Михаїл відвідав «дитячу парафію»

4 грудня 2020 р. У луцькому храмі. Світлина інформаційної служби єпархії.

З нагоди престольного свята митрополит Луцький і Волинський правив у дитячому храмі Введення Пресвятої Богородиці обласного центру.

З архієреєм служили міський декан протоієрей Михайло Онищук, луцький районний благочинний протоієрей Володимир Присяжнюк, настоятель парафії протоієрей Віктор Михалевич, інше місцеве духовенство.

Діти недільної школи храму цього виступили із привітаннями для парафіян та духовенства.

У проповіді владика Михаїл зауважив: «Ми живемо кожен день як зазвичай. Якщо б часто запитати, як пройшов день, ми можемо коротко сказати: нормально. І ось у це слово „нормально“ вкладаєм не радісний зміст, а відсутність тривоги. Можливо, пройшов дуже гарно, а ми все кажем – „нормально“. Але Господь створив людину, щоб вона була щасливою на землі, а не просто, щоб у неї було „все нормально“. Із самим з собою як ти – в згоді, нормально ладиш самим з собою? А в світі все повинно бути добре або дуже добре. „Як в тебе в сім’ї?“ – „Дуже добре“. – „Як в тебе в родині?“ – „Дуже добре“ (або „добре“). Слово ж „нормально“ заспокоює задовольнятися не то що малим, а нікчемним... Але людина – образ і подоба Божа, єдиносущна по благодаті з самим Творцем. Тобто ми, як боги, тут, на Землі, і тому „нормально“ – це слово нам не підходить. В нас повинно бути добре і дуже добре».

4 грудня 2020 р.
Інші новини за рубриками: Луцький міський деканат
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери