Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниОркестри колядників – у владики
Новини

Оркестри колядників – у владики

12 січня 2021 р. Оркестр Луцького прикордонного загону колядує в управлінні єпархії. Світлина інформаційної служби єпархії Військовослужбовці волинських підрозділів колядували для митрополита Луцького і Волинського Михаїла та працівників консисторії.

Духовий оркестр Луцького прикордонного загону вперше колядував в єпархії. У виконанні військових музикантів прозвучала вокально-інструментальна композиція з творів різдвяної тематики в оранжуванні керівника цього мистецького колективу старшого лейтенанта Петра Лукавого. Він передав вітання від командування, а військовий капелан в/ч 9971 цього загону священник Михайло Хімчак звернувся зі словом про народження Спасителя світу.

Після того у консисторії колядував й оркестр військової частини 1141 Національної гвардії. Вперше цьогоріч в оркестр були залучені жінки-військовослужбовці. Разом із оркестром вітав владику і командир підполковник Василь Гуртовський. Твори виконували під керуванням військового диригента Віктора Лучинця.

У нашій церковній традиції дуже рідко звучить інструментальна музика, тож таке поєднання «духовного з духовим» – цікава задумка талановитих виконавців. Владика щиро подякував за ці візити.

Окрім того, військові музиканти з різдвяною колядою відвідали ОДА, Севастопольську бригаду тактичної авіації імені Олександра Покришкіна, інші установи.

12 січня 2021 р. Інші новини за рубриками: Мистецтво, Церква і держава, Управління єпархії, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери