Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниЄ священники, які будують храми своїми руками
Новини

Є священники, які будують храми своїми руками

Храм Василя Великого у Старій Вижівці. Світлина з сайта Vyzhivka.rayon.in.ua Деякі душпастирі не лише відправляють у церквах, але й докладають чимало зусиль, аби самі ці споруди мали належний вигляд. Так, інтернет-видання «Район. Стара Вижівка» (vyzhivka.rayon.in.ua) опублікувало статтю про панотців, які займаються будівельною справою.

Як ідеться в дописі, на парафії, де служить декан протоієрей Іван Зеленко, спорудження Божого дому розпочалося у 2008 році. Відтоді він і розпочав своє навчання будівничого. Не просто вникав у процес, а й допомагав робітникам. «Зводили храм стараннями багатьох людей за кошти меценатів, пожертви парафіян, вихідців з нашого району, благодійників з інших куточків України. Звичайно, грошей завжди бракувало, тож освоїти ази будівництва настоятеля змусило саме життя», – розповідає душпастир.

Пізніше, освоївши нову професію, отець допомагав зробити купол у Петропавлівському храмі селища Голоби, де служить протоієрей Андрій Сех. Із ними працював і протоієрей Віктор Домбровський із села Білашів Ковельського благочиння.

«Це був перший такий досвід священників, а далі їх почали просити на інші висотні роботи. Зокрема, вони ремонтували дах церкви у Шацьку, виготовляли куполи у селі Зелена на Ковельщині. Минулої весни виконували замовлення для дуже гарного, збудованого із оциліндрованого бруса, храму у Вараші (колишньому Кузнецовську)», – зазначається у статті.

18 січня 2021 р. Інші новини за рубриками: Старовижівський деканат, Протоієрей Іван Зеленко
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери