Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниОголошенняУ Соколі збирають гроші на відновлення храму
Новини

У Соколі збирають гроші на відновлення храму

Чоловічий монастир Успіння Пресвятої Богородиці с. Сокіл Рожищанського деканату. Світлина із фейсбук-сторінкм обителі Чоловічий монастир Успіння Пресвятої Богородиці с. Сокіл Рожищанського деканату потребує коштів, аби реконструювати Свято-Успенський храм. Про це йдеться на сторінці обителі у «Фейсбуці».

Як зазначено в дописі, розпочалося виготовлення проекту реконструкції даху цього храму. Проте необхідна фінансова допомога, щоб розпочати будівельні роботи.

Пожертви можна переказати на рахунок монастиря: 26007055503128 (Приватбанк).

Раніше це був костел, якого побудовали у 1907 р. Проте зазнав руйнації у Першу і Другу світові війни. Під час останньої невідомі підпалили костел, за що поляки спалили ціле село. Довгий час цією культовою спорудою ніхто не займався.

Відкриття обителі Київського Патріархату в цьому селі Священний Синод затвердив 13 травня 2011 р. Відтоді розпочалася розбудова монашої спільноти та відновлення напівзруйнованого храму. 6 листопада 2016 р. митрополит Луцький і Волинський Михаїл освятив у ньому престіл на честь апостола Якова, брата Господнього.

11 квітня 2018 р.
Інші новини за рубриками: Благодійність, Чернецтво, Деканат монастирів, Рожищанський деканат
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери