Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниЛуцьк: вшанували загиблих афганців
Новини

Луцьк: вшанували загиблих афганців

27 грудня 2017 р. Панахида по загиблих воїнах-інтернаціоналістах в кафедральному соборі Святої Трійці. Світлина інформаційної служби єпархії На прохання Волинської обласної організації Української спілки ветеранів Афганістану в кафедральному соборі Святої Трійці віце-канцлер і старший капелан єпархії протоієрей Олександр Безкоровайний відслужив панахиду по загиблих воїнах-інтернаціоналістах.

Після молитви о. Олександр звернувся до присутніх, зазначивши, що «для Бога немає мертвих, для Бога усі – живі». Вони просто відійшли із цього світу, але чекають нашої молитви за них. І тому сьогодні ми згадуємо усіх хто загинув, воюючи в Афганістані, і тих, хто повершувшись, сьогодні віддав своє життя за волю України.

Душпастир нагадав, що 14 тисяч ветеранів Афганістану обороняють кордон нашої держави на Сході та 200 з них загинуло.

27 грудня 1979 р. за рішенням керівництва СРСР радянські війська, у складі яких були й українці, увійшли на територію Афганістану і розпочали війну, яка тривала 10 років.

27 грудня 2017 р. Інші новини за рубриками: Церква і держава, Кафедральний собор Святої Трійці в Луцьку, Протоієрей Олександр Безкоровайний
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери