Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниВладика Михаїл застерігає від участі в хеловіні
Новини

Владика Михаїл застерігає від участі в хеловіні

Митрополит Луцький і Волинський виступив зі Зверненням до мирян єпархії щодо «святкування» хеловіну.

Високопреосвященний, зокрема, пише: «Декому здається, що хеловін – то лише гра із використанням жахливих масок і костюмів, тож, мовляв, нічого гріховного, демонічного в цьому нема. Насправді ж основа хеловіну – поклоніння дияволу і його прислужникам, що нині набуло начебто карнавального вигляду. Бо сатана не тільки “ходить, рикаючи, наче лев” (1Пет. 5:8), а й рядиться в різні одежі, аби привабити багатьох».

Останніми роками це язичницьке святкування кельтських племен, що стало частиною американізму й поширюється по всьому світу, набуло небезпечних розмірів. Не тільки в «закритих клубах», як досі, а й у різних відпочинкових та навчальних закладах проводять цей день нечистої сили. Причому до участі в ньому нерідко змушують обслуговуючий персонал, студентів, школярів усупереч їхнім християнським переконанням.

«Закликаю вас, дорогі у Христі, не бути самим серед учасників хеловіну, не примушувати й не радити іншим – чи колегам, чи друзям, чи підлеглим. Краще відроджуйте українські культурні традиції, в яких прославляємо Бога і свою Батьківщину. Будьмо пильні, бо ворог роду людського не спить і використовує будь-які можливості, аби збити нас зі шляху до Небесного Царства!» – звертається керуючий єпархією.

Повністю з документом можна ознайомитися ось тут.

26 жовтня 2018 р. Інші новини за рубриками: Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери