Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниСтаровижівський суд спростовує «сенсацію» МП
Новини

Старовижівський суд спростовує «сенсацію» МП

Церква Різдва Пресвятої Богородиці в с. Мизово Старовижівського деканату В Управліннях єпархій УПЦ (Московського Патріархату) продовжують поширювати недостовірну та викривлену інформацію.

9 березня на сайті єпархія.укр та інших цього об’єднання розміщено публікацію «Старовижівський суд визнав факти кримінальних правопорушень по відношенню до релігійної громади с. Мизово», яку процитували деякі світські новинні ресурси. У читачів могло скластися враження, що в конфлікті навколо переходу парафії Різдва Пресвятої Богородиці цього села органи державної влади виявили порушення з боку Православної Церкви України.

Однак прес-служба Старовижівського районного суду офіційно роз’яснила, що насправді йдеться про те, що заяву стосовно можливих порушень було невчасно внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Тільки це і нічого більше. У роз’ясненні йдеться: «відповідно до кримінального процесуального закону питання наявності чи відсутності в діях осіб ознак злочину можуть бути вирішені лише за результатами проведення повного досудового розслідування або під час розгляду справи судом по суті».

Тому журналістів та всіх інших зацікавлених осіб закликають перед поширенням інформації про Старовижівський районний суд обов’язково звертатися до його прес-служби.

Треба розуміти й причину неправдивих повідомлень інформаційними підрозділами МП. Для того, аби створити необхідну картинку для пропагандистської машини російських окупантів, їхні представники в Україні, зокрема, ті, хто відповідає за «церковний фронт», мають показувати УПЦ (МП) в образі жертви, волати про «гоніння», своїх колишніх парафіян називати «рейдерами» тощо. Тож не варто сприймати серйозно ці повідомлення, згадуючи відомий вислів професора Преображенського (з повісті «Собаче серце» М. Булгакова): «Боже вас сохрани, не читайте до обеда советских газет».

12 березня 2019 р.
Інші новини за рубриками: Міжконфесійні контакти, Старовижівський деканат
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери