Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниУ Луцьку перепоховали вбитого в 2014 році воїна
Новини

У Луцьку перепоховали вбитого в 2014 році воїна

5 вересня 2019 р. Похорон Олександра Білоуса. Світлина інформаційної служби єпархії.

На рідній землі знайшов останній спочинок військовослужбовець Олександр Білоус.

Чин похорону відбувся у кафедральному соборі Святої Трійці. Його очолив митрополит Луцький і Волинський Михаїл. Із ним служили соборне духовенство та військові капелани.

Під час проповіді архієрей зауважив, що ми не можемо говорити про «мир», коли читаємо щодня про вбитих і поранених воїнів.«Ми скажемо: “тебе ми з честю поховаємо, а завтра підемо у бій”. Тому що ця клята війна повинна закінчитися перемогою. Не перемир’ями, не “миром”», – пояснив керуючий єпархією. Адже сьогоднішні смерті говорять до нашої совісті: «Чи бережемо ми те, заради чого загинули наші герої?». Тому на завершення високопреосвященний додав прохання, аби Господь дарував Царство Небесне загиблому, а нам – пильність і готовність захищати нашу Україну, в пам’ять тих, хто вже віддав за неї своє життя.

Потому відбулося прощання із воїном на Театральному майдані обласного центру. Попрощатися із загиблим прийшли рідні та близькі, побратими, представники влади і громадськості, небайдужі лучани.

Після громадської панахиди хресна хода рушила центральною вулицею до гімназії № 4. Поховали Олександра на Алеї почесних поховань міського кладовища поблизу с. Гаразджа.

Олександр Білоус був підполковник СБУ у відставці, але з початком бойових дій на сході країни не міг стояти осторонь і пішов добровольцем у батальйон «Айдар». Ворожа куля обірвала його життя 5 вересня 2014 року в районі селища Металіст Луганської області. Був похований у місті Старобільську як невідомий солдат. Згодом його тіло ідентифікували за аналізом ДНК.

5 вересня 2019 р. Інші новини за рубриками: Церква і держава, Капеланська служба єпархії, Кафедральний собор Святої Трійці в Луцьку, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери