Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниЗавершилося паломництво до мироточивої ікони
Новини

Завершилося паломництво до мироточивої ікони

Образ Пресвятої Богородиці, який замироточив під час прощі волинян у Єрусалимі. Світлина інформаційної служби єпархії

Протягом тижня в луцькому кафедральному соборі Святої Трійці перебував образ Пресвятої Богородиці, який замироточив під час прощі волинян у Єрусалимі.

Зустріли реліквію увечері 7 грудня, в суботу, біля центральної брами головного храму єпархії. Духовенство хресною ходою перенесло її в собор і відслужило всенічну, яку очолив митрополит Луцький і Волинський Михаїл.

Протягом тижня перед мироточивою іконою служили молебні та акафісти, під час яких молилися багато мирян. Загалом у цій прощі, яку проводили до неділі 15 грудня, взяли участь десятки тисяч вірних.

Нагадаємо, краплинка мира з’явилася на образі Богородиці під час прощі по Святій Землі. Тоді один із прочан – священник Павло Михальчук – вирішив у Вифлеємі придбати ікону для своєї сім’ї. У храмі Гробниці Божої Матері, де на чільному місці встановлено Єрусалимську ікону Діви Марії, богомольці почали правити акафіст. Душпастир перший приклонився до святині та поставив Вифлеємську реліквію біля Єрусалимської. Після цього продовжив читати акафіст, а владика Михаїл помазував прочан миром. Саме у цей час паломники побачили рідину на іконі у вигляді сльози, яка скотилась.

Тепер образ зберігається у храмі Великомучениці Параскеви-П’ятниці, що в Закарпатській єпархії, де служить о. Павло.

18 грудня 2019 р.
Інші новини за рубриками: Кафедральний собор Святої Трійці в Луцьку
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери