Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниДушпастирі на експозиції сучасних ікон
Новини

Душпастирі на експозиції сучасних ікон

20 грудня 2019 р. Відкриття виставки ІХ Міжнародного пленеру іконопису та сакрального мистецтва на Волині «Замлиння». Світлина з сайта monitor-press.com Духовенство єпархії побувало на відкритті виставки ІХ Міжнародного пленеру іконопису та сакрального мистецтва на Волині «Замлиння».

Луцький районний декан протоієрей Володимир Присяжнюк та завідувач кафедри практичних дисциплін Волинської православної богословської академії священник Олександр Хорошко з благословіння митрополита Луцького і Волинського Михаїла взяли участь у вернісажі в Музеї волинської ікони.

Від імені керуючого єпархією отець Володимир подякував за запрошення і сказав, що він «бачив очі людей, які працюють у Замлинні над поєднанням неба і землі, тимчасового і вічного. Ікона – це розгорнута книга для нашого з вами спасіння».

Ця імпреза, що цьогоріч мала назву «Визволення», стала підсумком роботи творчих зустрічей іконописців (організатори називають їх «міжнародними пленерами»), які проходили у селі Замлиння Любомльського району з 2011 по 2019 роки. Результатом є більш ніж 600 робіт, які демонструвалися на 75-ти виставках у Польщі та Україні.

У відкритті експозиції взяли також участь: духовенство інших конфесій, координатор проєкту віцеконсул Генерального консульства Республіки Польща в Луцьку Тереза Хрущ, виконувач повноваження луцького міського голови Григорій Пустовіт, голова ВО Національної спілки художників України Володимир Марчук, представники Центру інтеграції в Замлинні, Львівської національної академії мистецтв, Варшавського університету, керівництво Музею волинської ікони та інші поціновувачі.

21 грудня 2019 р.
Інші новини за рубриками: Протоієрей Володимир Присяжнюк
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери