Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниВеликопостові поминальні суботи
Новини

Великопостові поминальні суботи

Суботи другого, третього і четвертого тижнів Великого посту (14, 21, 28 березня) – поминальні.

Молитва за спочилих – це молитва любові та єдності. За словами апостола Павла, якщо людина не матиме любові, то і зміст посту втратить значення. Тому Церква запрошує на загальне моління за померлих.

Великий піст – це час посиленої молитви за всіх людей. Субота, в біблійному розумінні, «день спокою», тому й молимося за своїх близьких, що перебувають у вічності.

Згадувати спочилих у ці суботи пов’язано, ймовірно, з тим, що за православним уставом літургія (святих Йоана Золотоустого або Василія Великого) не звершується в будні Великого посту, а тільки літургія ранішосвячених дарів, на якій не приноситься безкровна Жертва, а отже неможливо звершити євхаристію в пам’ять про померлих.

Тож у ці дні варто помолитись, подавши записку з іменами спочилих, у пам’ять про них творити милосердя, зокрема, приносити до храму продукти, що не псуватимуться протягом трьох тижнів (цукор, крупи, олія, вино), та провідувати могили. Поминати спочилих ми повинні з особливим трепетом, любов’ю та благоговінням. Головне, щоб наша молитва була щирою, від серця.

Усі події 14, 21, 28 березня за єпархіальним календарем – ось тут.

9 березня 2020 р.
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери