Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниМитрополит очолив празник у Лищі
Новини

Митрополит очолив празник у Лищі

7 липня 2020 р. Церква Різдва Йоана Хрестителя в с. Лище Луцького районного деканату. Світлина інформаційної служби єпархії

З нагоди престольного свята митрополит Луцький і Волинський Михаїл правив у храмі Різдва Йоана Хрестителя цього села Луцького районного деканату.

Із архієреєм служили декан протоієрей Володимир Присяжнюк, настоятель парафії священник Олександр Хорошко, інше місцеве духовенство.

У слові владика Михаїл нагадав про християнську любов до Бога і до ближнього, яка була в житті Йоана Предтечі. Коли наслідувати його чесноти, то в житті тті не залишиться місця для страху, зла та зневаги.

По завершенню Богослужіння архієрей вручив благословенні грамоти активним парафіянам.

Разом з усіма молилися й представники влади, зокрема, керівник Луцької районної ради Валентин Приходько, голови Підгаєцької ОТГ Юрій Семенюк, Лищенської сільської ради Віталій Шкорупський, очільник СГ «Лище» Святослав Карбовський.

Храм Різдва Йоана Хрестителя в с. Лище почали будувати у 2000-х роках на місці колишньої церкви. Перший храм на цьому місці побудували ще у 1862 р. Проте під час Другої світової війни його було зруйновано. 7 липня 2004 р. тоді ще єпископ Луцький і Волинський Михаїл здійснив чин освячення новозбудованого Божого дому. Це була перша святиня, яку освятив архієрей на Волинській кафедрі.

8 липня 2020 р. Інші новини за рубриками: Луцький районний деканат, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Протоієрей Володимир Присяжнюк
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери