Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниАрхієрей освятив церкву на Ковельщині
Новини

Архієрей освятив церкву на Ковельщині

У громаді Архістратига Божого Михаїла в с. Кругель Ковельського деканату митрополит Луцький і Волинський Михаїл освятив храм і престіл та очолив Божественну літургію.

З високопреосвященним служили: старший декан протоієрей Іван Бонис, настоятель священник Назарій Благута, декани округів протоієреї Василь Мичко та Андрій Сех, інше духовенство Ковельського і Старовижівського благочинь.

Разом з усіма молився голова райради Андрій Броїло.

У слові архієрей привітав парафіян із визначною подією – освяченням дому Божого. Адже для християнина – це важливий факт у житті. Віруюча людина сьомий день проводить у єднанні з Господом, переконує архіпастир. «Для чого ми повинні присвятити воскресний день? Чи це зима, чи це літо, чи це осінь? Не косінню картоплиння, а твоєму єднанню з Богом, Який тебе створив», – пояснює високопреосвященний та додає, що цей день варто також присвятити і батькам, які тебе народили, і родині, яка виховала. Також сьомий день нам потрібен, аби проаналізувати себе і свої вчинки, «звірити їх із Євангельською істиною».

Було відслужено літію на могилі першого будівничого цієї церкви Трифона Білашука, що похований біля храму. Як розповів о. Назарій, Трифон Денисович – один із перших, хто взявся за роботу й доклав чимало зусиль, аби сьогодні тут освятили місце спілкування з Господом.

На завершення Богослужіння керуючий єпархією вручив благословенні грамоти активним парафіянам, зокрема,Наталі Білашук, дружині будівничого.

Це не перший Божий дім у цьому селі. Відомий дослідник Н. Теодорович у томі п’ятому книги «Волинь в описах міст, містечок і сіл...», що надійшов 1903 року для передплатників «Волынских епархиальных ведомостей», пише: «У селі церква в ім’я Архістратига Михаїла. Коли й ким збудована, невідомо. Дерев’яна з такою ж дзвіницею, прибудованою в 1880 р., на дубових підвалинах, крита залізом. Начинням і ризницею бідна». Зазначено, що тут служили священник Мелетій Сакович і псаломник Матвій Гнажевський, але кругельська церква була приписана до парафії в с. Нові Кошари.

17 серпня 2020 р. Інші новини за рубриками: Ковельський деканат, Протоієрей Іван Бонис, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери