Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниМитрополит про пасхальне богослужіння в час пандемії
Новини

Митрополит про пасхальне богослужіння в час пандемії

Кадр із відео Своїми роздумами про Великдень на «12-му каналі» поділився керуючий єпархією владика Михаїл. Про це – у програмі «Духовна абетка» на фейсбуці (ведуча Марія Вавринюк).

Високопреосвященний відповідав на питання, що турбують глядачів.

Порівняно з початком минулого року ми стали по-іншому дивитися на життя: зустрілися з незрозумілою хворобою і з карантинними обмеженнями. За цей час змінилася психологія людей, бо всі розуміють, що життя може змінитися за одну мить.

Нині якісно лікують поза Україною. Це можуть дозволити собі лише заможні. Тож висновок один: треба вкладати кошти у свою медицину, наголосив архієрей. Любімо себе, наше щастя – в Україні: жити з Христом і благоденствувати можемо у своїй державі.

Нині збільшилася захворюваність на ковід. Але Церква дотримується карантинних норм і не є причиною небезпечної хвороби.

Розповідав владика і про подію Христового Воскресіння. Для нас великим чудом є повернення людини до життя. Бачимо це і з воскресіння праведного Лазаря. Смерть – це розлучення душі й тіла. Спочатку Господь створив тіло, а коли вдихнув душу, тоді людина стала живою.

Владика розповідав і про те, як працював колись у просфорні, як випікав паски, як допомагав у луцькому жіночому монастирі Святителя Василія Великого.

Про це та багато іншого цікавого можна подивитися тут:

https://www.facebook.com/vol12channel/videos/1361436077559638

29 квітня 2021 р.
Інші новини за рубриками: Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери