Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниДушпастир відвідав унікальну експозицію
Новини

Душпастир відвідав унікальну експозицію

Ієромонах Димитрій (Франків), співробітник Волинської православної богословської академії побував на заході «Святі заступники перед Богом» у Музеї волинської ікони.

Представлено тридцять реліквій XVII–XIX ст. із колекції Червоноградської філії Львівського музею історії релігії. Подію приурочили до Міжнародного дня музеїв, який відзначається 18 травня. У слові о. Димитрій передав вітання від митрополита Луцького і Волинського Михаїла, наголосив на важливості долучення до сакрального мистецтва.

Ця виставка – плід активної експедиційно-пошукової роботи і співпраці з релігійними громадами Львівської, Волинської та Рівненської областей. Представлено ікони найбільш відомих небожителів: святих Миколая Чудотворця, Юрія Переможця, Димитрія Солунського, Варвари, Катерини, Параскеви, апостолів, Архістратига Михаїла й Архангела Гавриїла. З-поміж них є особливі: із житійними клеймами (великомучениць Параскеви та Варвари) і прославлені чудесами (святителя Миколая). Менш поширений образ явлення Чудотворця імператорові Константину. В експозиції є також ікони святих, які шануються в церквах західного обряду.

На відкритті побували: представники влади, гості з Червонограда, Львова, працівники музеїв та інші поціновувачі мистецтва. Виставка триватиме до вересня, її можна оглянути за адресою: м. Луцьк, вул. Ярощука, 5.

14 травня 2021 р.
Інші новини за рубриками: Мистецтво, Ієромонах Димитрій (Франків)
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери