Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниСучасні богослови: студенти ВПБА – на «Молодій науці Волині»
Новини

Сучасні богослови: студенти ВПБА – на «Молодій науці Волині»

Вихованці Волинської православної богословської академії дослідили цікаві аспекти теології та релігієзнавства.

Свої наукові доробки студенти оприлюднили під час Міжнародної науково-практичної конференції «Молода наука Волині».

Зокрема, Роман Дячук висвітлив значення творів святих отців для сучасного суспільства. Він переконує, що розвиток духовності є важливим елементом нинішнього соціуму, тож у повсякденному житті не варто забувати про істини, викладені у працях святих. Адже вони «розкривають мету людського життя та основну місію людини – спасіння», – йдеться у роботі.

Актуальну проблему дослідив Руслан Левочко у матеріалі «Церква, жінки і хустки (до питання покривання жінкою голови у храмі)». Аналізуючи Священне Писання та історичні деталі, студент переконує, що покривання жіночої голови у храмі – це похідна від глибших аспектів. «Виходячи з цього, духовенство Православної церкви України досить ліберально відповідає на це питання. Тому, враховуючи послання апостола Павла, необхідно визнати, що його настанови не є підставою для обов’язкового покривання голови. Важливіше ж те, чи згідна жінка зі своєю роллю», – зазначає автор.

Конференція традиційно відбулася у рамках наукового фестивалю Волинського національного університету імені Лесі Українки «ЯрФест». Її матеріали вміщено у друкованому збірнику.

14 травня 2021 р.
Інші новини за рубриками: Діти і молодь, Волинська православна богословська академія, Священик Владислав Фульмес
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери