Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниПаломництво до святинь Константинопольської церкви. Підсумки
Новини

Паломництво до святинь Константинопольської церкви. Підсумки

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл разом із п’ятдесятьма прочанами побував у Туреччині з нагоди дня тезоіменитства Вселенського Патріарха Варфоломія. Поїздка відбулася на запрошення Його Всесвятості та з благословіння Митрополита Київського і всієї України Епіфанія.

За повідомленням керівника паломницького центру єпархії «Україна» Лариси Савчук, 6 червня, у неділю про сліпого, високопреосвященний очолив Божественну літургію в храмі Святителя Миколая Чудотворця у Стамбулі. Учасниками відправи, зокрема, були: намісник луцького братського чоловічого монастиря Воздвиження хреста Господнього ігумен Никодим (Смілий), посол України в Туреччині Андрій Сибіга, генеральний консул Олександр Гаман. Увечері архіпастир відбув на острів Імброс, на якому перебував до 9 червня.

8 червня митрополит Михаїл зустрівся з Патріархом Варфоломієм у його рідному селі на цьому острові. Вони обмінялися подарунками. Ввечері в кафедральному соборі наш архієрей правив літію, привітав місцевого митрополита із днем святителя Кирила Олександрійського та днем ангела й подарував йому панагію. 9 червня в цьому Божому домі взяв участь у літургії з тієї ж нагоди.

10 червня, перед днем апостола Варфоломія, покровителя Його Всесвятості, владика Михаїл був учасником вечірнього богослужіння в монастирському храмі «Живоносне Джерело» у Стамбулі, що поряд із могилами останніх Вселенських Патріархів.Відправу очолив Всесвятійший Варфоломій. Після служби наш архіпастир привітав його і вручив ікону Волинської Богоматері.

Окрім цього, прочани побували на Принцевих островах у Мармуровому морі: в древньому православному монастирі Георгія Кудунського та школі, в якій навчався нинішній Вселенський Патріарх.

14 червня 2021 р.
Інші новини за рубриками: Паломницький центр єпархії «Україна», Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери