Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниВикладачі ВПБА підвищують кваліфікацію
Новини

Викладачі ВПБА підвищують кваліфікацію

Світлина з сайта vpba.org У рамках співпраці з Волоською академією (Греція) проведено літню школу з міжнародного стажування викладачів Волинської православної богословської академії, українських теологів.

За повідомленням сайта vpba.org, учасниками зустрічі були: ректор протоієрей Володимир Вакін, викладачі протоієреї Владислав Фульмес, Петро Стеблина, Микола Зінкевич, священники Корнелій Хрущ, Олександр Хорошко, ієромонах Димитрій (Франків) та студент Микола Кухарук, а також педагоги Київської православної богословської академії, Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича, зарубіжні науковці, зокрема, представники Вселенського Патріарха, з Афінського університету, Української православної семінарії США.

У заході, який пройшов удруге, кожен мав можливість виступити з доповіддю. Потому проводилися дискусії. Учасники ділилися досвідом, запровадженим у Греції, Америці та Україні.

Обговорювалися, зокрема, теологічні питання, про церковний календар, про сповідь, причастя, життя церкви під час пандемії, екуменічні рухи тощо. Волоська академія запропонувала сертифіковану освітню програму, що охоплює широкий спектр богословських, канонічних, літургічних та біоетичних проблем.

Цей заклад відомий як дослідницький центр, який запроваджує інноваційні підходи у світовій теологічній освіті.

Із 30 червня до 14 липня 2019 р. у Волоській академії – одному з флагманів сучасної православної освіти – проведено літню школу для духовенства і мирян-богословів Православної церкви України. Делегацію очолив ректор ВПБА о. Володимир Вакін.

У Волосі знаходиться кафедра Димитріадської й Алміроської митрополії Елладської православної церкви. Волос – портове місто на узбережжі Егейського моря.


30 липня 2021 р.
Інші новини за рубриками: Волинська православна богословська академія
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери