Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниУпокоївся протоієрей Олександр Лосєв (оновлено)
Новини

Упокоївся протоієрей Олександр Лосєв (оновлено)

Після важкої хвороби на 47-му році життя відійшов у вічність настоятель парафій Різдва Йоана Предтечі с. Нові Червища та Великомучениці Варвари с. Рудка-Червинська Камінь-Каширського деканату.

Олександр Олександрович Лосєв народився в Луцьку 11 грудня 1974 року в сім’ї службовців. Закінчив Волинську духовну семінарію УПЦ Київського патріархату. Співав в архієрейському хорі «Оранта», був чтецем, з 27 вересня 1995 р. – дияконом кафедрального собору Святої Трійці. 1 грудня 1996 р. митрополит Луцький і Волинський Яків (Панчук) висвятив його в сан пресвітера і направив у ті громади, які панотець духовно окормлював аж до кончини. Деякий час був камінь-каширським благочинним, нагороджений церковними відзнаками.

Чин похорону звершили камінь-каширський декан протоієрей Володимир Мицько та головний військовий капелан єпархії протоієрей Михайло Бучак, який був духівником померлого.

Крім того, у Нових Червищах при великій кількості парафіян, які перед тим, за благочестивим звичаєм, ревно читали Псалтир, відслужено Божественну літургію за упокоєння настоятеля. Її очолив о. Володимир. На проповіді він зазначив: небіжчика дуже любили миряни. Покійний був здатен на незвичайні вчинки: так, продав свій автомобіль і виторг віддав на церковні потреби. Був щирим і безвідмовним молитвенником. У цьому далекому закутку Волинського Полісся він, росіянин за національністю, став провідником української духовності.

Газета «Волинь» торік писала: «Ось уже понад двадцять років править в церковиці священник Олександр Лосєв, поважають та люблять у селі і його дружину – матінку Галину. Обоє вони віддані служителі храму, щирі патріоти землі, котрої є дітьми, а ще Господь обдарував пару музичним талантом. Натхненно прищеплюють любов до українства, культури, традицій народу, музики Лосєви, як власним дітям, так і тим, хто поруч. Не можна минути увагою й той факт, що отець Олександр відстоював ідеали незалежності на Майдані, був учасником революційних подій».

Поховано душпастиря на луцькому міському цвинтарі біля с. Гаразджа.

Митрополит Михаїл та Волинська духовна консисторія висловлюють співчуття рідним небіжчика, його духовним чадам і просять молитися за упокоєння раба Божого Олександра.

21 жовтня 2021 р.
Інші новини за рубриками: Камінь-Каширський деканат
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери