Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниХор «Кредо» – лауреат державної премії
Новини

Хор «Кредо» – лауреат державної премії

Хоровий колектив луцької парафії Холмської ікони Божої Матері відзначено премією в проєкті «Співає Поділля Леонтовича», повідомили на сторінці громади у фейсбуці.

Прослуховування учасників відбулось у Вінницькому коледжі культури і мистецтв ім. М. Леонтовича на честь чергової річниці від дня народження видатного композитора. Голова журі – Юлія Ткач, член Всеукраїнської музичної спілки, художній керівник та головний диригент Академічної хорової капели Українського радіо. Луцькі співці здобули перемогу в номінації «Аматорські хорові колективи».

За повідомленням художнього керівника й регента Катерини Токало, лучани виступили з трьома творами Леонтовича: «Херувимська» (обихідна), «Ой на річці на Йордані», «Гей у світлиці». Крім цього, за умовами конкурсу, представили відеоролики з концертних виступів хору «Кредо» за творами цього композитора та інші цікаві матеріали про колектив.

Опісля відбулося вручення щорічної премії ім. М. Леонтовича, заснованої 2017 року. Її присуджують за визначні заслуги в розвитку музичного і хорового мистецтва. Якщо раніше претендувати на неї могли композитори, професійні колективи, то цьогоріч додалися аматорські та хорові колективи мистецьких навчальних закладів.

Микола Дмитрович Леонтович (1877–1921) – видатний український композитор, хоровий диригент, музично-громадський діяч, педагог, фольклорист, автор знаменитого «Щедрика». Творець класичних зразків української хорової музики. Життєвий і творчий шлях видатного митця тісно пов’язаний із Вінниччиною, Поділлям. Тож обласний мистецький проєкт традиційно проводиться з метою популяризації творчості композитора-земляка.


14 грудня 2021 р.
Інші новини за рубриками: Мистецтво
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери