Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниУ Луцьку вшанували загиблих афганців
Новини

У Луцьку вшанували загиблих афганців

Віцеканцлер та старший капелан єпархії протоієрей Олександр Безкоровайний відслужив панахиду по загиблих воїнах-інтернаціоналістах.

Богослужіння відбулося в кафедральному соборі Святої Трійці на прохання обласної організації Української спілки ветеранів Афганістану та з благословіння митрополита Луцького і Волинського Михаїла.

У слові душпастир зазначив, що з часом рани загоюються, звичайно, проте шрами від них залишаються. Тож хоча війна в Афганістані й закінчилася, ми все одно пам’ятаємо тих, хто залишив там своє життя, і молимося за упокоєння їхніх душ.

Також о. Олександр звернув увагу, що сьогодні вже нема серед нас не лише тих, хто брав участь у цій війні, а й багатьох їхніх близьких та рідних, які могли б звершити поминання. Тому цей обов’язок щороку виконують побратими загиблих бійців.

27 грудня 1979 р. керівництво СРСР ввело свої війська, у складі яких були й українці, на територію Афганістану, цим розпочавши десятилітню війну.

27 грудня 2021 р.
Інші новини за рубриками: Церква і держава, Кафедральний собор Святої Трійці в Луцьку, Протоієрей Олександр Безкоровайний
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери