Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниІгумен про апокаліпсис: чи варто боятися
Новини

Ігумен про апокаліпсис: чи варто боятися

Про можливий кінець світу та як готуватися до нього християнам розповідав ігумен Никодим (Смілий), намісник луцького Братського чоловічого монастиря Воздвиження хреста Господнього, в телепередачі «Духовна абетка» на «12 каналі».

Кінець світу, на думку ченця, уже давно міг відбутися. Господь за Своїм милосердям посилає нам можливості виправитися і спастися. У Євангелії сказано, що це станеться тоді, коли «сонце померкне і місяць не дасть світла…» (Мф. 24:29). «Сонце» – це Христос, а «місяць» – вчення Його. Тобто коли люди відійдуть від Спасителя і не будуть слухати Його Слово, а гріхи стануть «нормою».

Проте християнин повинен весь час готувати себе до останніх днів: постійно молитися, сповідатися, причащатися, відвідувати богослужіння, постійно бути в єднанні з Богом. Матеріальний світ, як сказано в Євангелії, буде повністю знищено. Після цього настане Страшний суд Божий, який для підготовлених християн не буде страшним. І ті, кого Творець залишить, стануть оновленими.

Що ж до можливості ядерної катастрофи під час нинішньої російсько-української війни потрібно думати більш оптимістично. Навіщо росіянам нищити землю, яка їм потрібна, і як потім там жити?

Господь створив цей світ досконалим. А людина почала його псувати своїми вчинками, гріхами, наголошує душпастир. Але люблячий Бог нам дає можливість покаятися і змінитися.

Цей та всі інші випуски програми «Духовна абетка» – на нашому сайті, у розділі «Відео».

10 жовтня 2022 р.
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери