Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниКіверці: потрійне свято у Покровському соборі
Новини

Ківерці: потрійне свято у Покровському соборі

У день святителя Михаїла, першого митрополита Київського і всієї Русі, в соборі Покрови Пресвятої Богородиці цього міста пройшли урочистості, які очолив митрополит Луцький і Волинський Михаїл.

Божественну літургію правили з нагоди дня ангела владики, 25-ліття освяти храму, 15-річчя надання йому статусу собору.

Із керуючим єпархією служили: канцлер протоієрей Микола Цап, декани єпархії, настоятель собору протоієрей Іван Семенюк, інше духовенство. Церковними відзнаками нагороджено жертводавців і активних парафіян.

На завершення відправи о. Микола від імені священнослужителів і мирян привітав високопреосвященного з урочистим днем та побажав, аби Всещедрий Господь за молитвами небесного покровителя благословляв та допомагав і надалі достойно звершувати архіпастирське служіння. Відзначив, що «тезоіменинник проповідує євангельське слово в серця багатьох людей, показуючи особистий приклад християнської віри».

Канцлером підкреслено: за період перебування владики на волинській кафедрі «освячено 114 новозбудованих храмів, розпочали діяльність 150 нових парафій. Лише з моменту отримання Томосу до нашої єпархії зі складу російської церкви перейшла 121 парафія, з них 40 – від початку повномасштабної війни».

Покровський храм у Ківерцях засновано в 1994 р. 14 жовтня 1997-го відбулося його освячення, а через 10 літ, 13 жовтня, тоді ще єпископ Михаїл надав церкві статус собору. На той час у клірі парафії було чотири священнослужителі, храм став духовним центром Ківереччини, де діяло 22 громади Київського Патріархату.

14 жовтня 2022 р. Інші новини за рубриками: Ківерецький деканат
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери