Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниУпокоївся ковельський релігієзнавець Дмитро Корнелюк
Новини

Упокоївся ковельський релігієзнавець Дмитро Корнелюк

Заупокійну відправу у соборі Благовіщення Пресвятої Богородиці, що в Ковелі, очолив священник Михайло Левочко.

Дмитро Корнелюк – відомий на Волині релігієзнавець, педагог, філософ, історик-краєзнавець, член Національної спілки краєзнавців України.

Народився 2 жовтня 1934 року в с. Секунь на Ковельщині. Випускник Луцького педагогічного інституту ім. Лесі Українки та Київського державного університету ім. Тараса Шевченка. Працював директором кількох шкіл на Ратнівщині, інспектором шкіл Камінь-Каширського райвно. Із 1974 року завідував міськвно у Ковелі. Потому став директором школи №8, у якій створив перший у місті шкільний історичний музей.

Після виходу на пенсію Дмитро Пилипович зосередився на літературній діяльності. Є автором багатьох праць з релігієзнавства і краєзнавства, зокрема видань «Релігія і нове життя», «Уроки християнської моралі», «Основи християнської етики», «Наша віра, наша правда», «Духовне небо Волині», «Сівачі слова Божого Волині», «Ковельщини славні імена», «Росіяни-москалі на чужій землі». Цьогоріч до Дня Незалежності України вийшла одинадцята його книга «Рускім міром нас “бомблять” і Москва, і Київ. “Нікакой разніци!”».

Дмитро Пилипович Корнелюк відійшов до Господа 20 жовтня 2022 року. Похоронили релігієзнавця на міському цвинтарі Ковеля.

Помолімось за упокоєння його душі в Царстві небесному.

21 жовтня 2022 р.
Інші новини за рубриками: Ковельський деканат
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери