Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниДва герої, звершивши земний подвиг, відійшли до Господа
Новини

Два герої, звершивши земний подвиг, відійшли до Господа

Чин похорону воїнів Олександра Нагорного та Івана Гнатенка у кафедральному соборі Святої Трійці очолив митрополит Луцький і Волинський Михаїл.

У скорботному слові високопреосвященний зазначив, що герої завжди залишаться для нас живими. Біль втрати стискає серце. Адже тепер це наше спільне українське горе, і винна у ньому сусідня держава. Так чинити можуть лише невіруючі та людиноненависники.

Коли ми разом, страждання стає меншим, і радість подвоюється. Тоді й ворог нас не зможе подолати, боїться нас. Ворогів чекає ще й кара Божа, бо пішли не по правді, а ненависті до нас.

Тож хай Усемилостивий Господь прийме душі героїв. А спільна молитва додасть сили більш ревно захищати свою Батьківщину.

Олександр Васильович Нагорний, 1988 року народження, лучанин, був призваний на військову службу за мобілізацією 21 травня 2022 року на посаду водія відділення протитанкових керованих ракет. Випускник Волинського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою, мав гарний голос і любив співати. Загинув 18 січня під час виконання бойового завдання поблизу с. Степове Василівського району Запорізької області.

Іван Іванович Гнатенко, 1989 року народження, мешканець с. Шепель Луцької міської територіальної громади, проходив військову службу за контрактом з 19 червня 2020 року на посаді командира розвідувального відділення. Загинув 23 січня біля населеного пункту Курдюмівка Бахмутського району Донецької області.

27 січня 2023 р.
Інші новини за рубриками: Кафедральний собор Святої Трійці в Луцьку, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери