Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниВолинська православна богословська академіяПерестало битися серце благодійника ВПБА
Новини

Перестало битися серце благодійника ВПБА

Митрополит Лангадський, Літський і Рединський Православної церкви Еллади Йоан 15 листопада на 62-му році життя, захворівши на коронавірус, відійшов до Господа митрополит Лангадський, Літський і Рединський Православної церкви Еллади Йоан. Про це повідомляє сайт vpba.edu.ua.

Владика Йоан був палким уболівальником за розвиток православної освіти в Україні, одним із перших, хто допоміг здобути Томос для ПЦУ. За його поданням студенти Волинської православної богословської академії вивчали теологію в Університеті Арістотеля м. Салоніки (Греція).

Митрополит Йоан (Тассіас) народився в цьому місті у 1958 році. У 1979-му закінчив Духовно-педагогічну академію, а в 1982-му – факультет пастирського і соціального богослов’я Університету Салонік. У тому ж році висвячений у сан диякона й очолив управління у справах молоді Салоніцької єпархії Елладської архієпископії. У 1983-му висвячений у сан пресвітера і служив у храмі Рівноапостольних Кирила і Мефодія до 1994 року. Потім його призначили настоятелем церкви Великомученика Димитрія Солунського і протосинкелом (найближчим помічником правлячого єпископа) Салоніцької митрополії. 10 травня ц. р. синодом Елладської архієпископії владику Йоана обрано митрополитом Лангадським, Літським і Рединським.

Ректор ВПБА протоієрей Володимир Вакін, професорсько-викладацький склад, студентство висловили співчуття з приводу смерті митрополита Йоана та моляться за спокій його душі.

17 листопада 2020 р.
Інші новини за рубриками: Волинська православна богословська академія
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери