Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниАндрухів Дмитро, протоієрейПоворськ: 165 років зруйнованому храмові та 15 – відбудованому (доповнено)
Новини

Поворськ: 165 років зруйнованому храмові та 15 – відбудованому (доповнено)

11 листопада 2018 р. Храм Покрови Пресвятої Богородиці в с. Поворськ Ковельського районного деканату. Світлина інформаційної служби єпархії

З нагоди подвійного ювілею в парафії Покрови Пресвятої Богородиці цього села Ковельського районного деканату митрополит Луцький і Волинський Михаїл очолив Божественну Літургію.

Під час проповіді владика наголосив, що основою християнського життя є молитва і покаяння. Ми повинні завжди пам’ятати про стан наших душі й тіла. Необхідно турбуватися за них, бо не знаємо коли Суддя прийде судити. Проте піклуючись про душу, не слід забувати і про тіло. Бо наше тіло – це храм Святого Духа.

Також під час Служби архієрей освятив відреставровану копію Белзької (Ченстоховської) ікони Божої Матері. Для реліквії виготовлено спеціальний кивот.

На завершення Богослужіння митрополит вручив благословенні грамоти активним парафіянам. Разом із архієреєм молилися декан протоієрей Іван Бонис, настоятель парафії протоієрей Дмитро Андрухів, духовенство Ковельського районного, Маневицького деканатів та Львівської єпархії, миряни.

Свято-Покровський храм у Поворську збудували 1853 р. за кошти вірних та місцевого священика. Уже з 20-х років парафія була активною поборницею автокефалії Української Церкви, майже завжди проводила Богослужіння українською мовою. Але на початку 60-х років, під час хрущовських гонінь, за наказом комуністичної влади церкву було розібрано.

В часи незалежної України, у травні 2003 р., в селі знову заснували храм на честь Покрови Пресвятої Богородиці. 18 вересня 2005 р. тоді ще єпископ Луцький і Волинський Михаїл освятив цей Божий дім.

12 листопада 2018 р. Інші новини за рубриками: Протоієрей Дмитро Андрухів, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери