Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниГорохівський деканатМирне: владика Михаїл відвідав цю громаду вперше
Новини

Мирне: владика Михаїл відвідав цю громаду вперше

6 грудня 2020 р. Церква Архістратига Михаїла у Мирному. Світлина інформаційної служби єпархії.

Митрополит Луцький і Волинський очолив Божественну літургію на парафії Архістратига Михаїла в цьому селі на Горохівщині, яка возз’єдналася з Православною церквою України.

Разом із високопреосвященним молилися: декан протоієрей Андрій Сидор, настоятель храму протоієрей Євген Рудь, інше переважно місцеве духовенство.

У проповіді високопреосвященний, говорячи про велике свято Різдва Христового, особливості підготовки та дату його відзначення, наголосив: «Неважливе саме число [святкування], важливо, як ти підготовився до дня народження Ісуса Христа. Ти постився? Ти каявся? Ти молився? Ти став інший? Ти впорядкував стан своєї душі і тіла? Важливий момент підготовки, а не сам день. Святкуй його, коли забажаєш, але достойно до нього приступи».

Відвідини архіпастиря завершилися нагородженням активних парафіян церковними відзнаками та традиційною хресною ходою навколо церкви.

Храм у Мирному збудували 1997 року. Багато десятиліть після Другої світової війни православні села молилися в хатині, яку звели неподалік місця, де століттями стояла їхня Свято-Михайлівська церква, що стала жертвою воєнних дій. У селі досі розказують, що коли копали рови під фундамент новобудови, то знайшли й капсулу, яку предки мирненців (а тоді ще села Блудів) заклали при спорудженні старого храму. Ікони з нього є і нині у церкві. Вони не мають якоїсь мистецької цінності, зате мають цінність духовну й історичну. Перед цими образами молилося не одне покоління селян.

7 грудня 2020 р. Інші новини за рубриками: Горохівський деканат
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери