Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниГребенюк ВікторПравославний письменник виграв два конкурси
Новини

Православний письменник виграв два конкурси

Віктор Гребенюк, літературний редактор інформаційно-видавничого центру нашої єпархії, член Спілки християнських письменників України, здобув перше місце в Міжнародному конкурсі документального оповідання «Бути людиною».

Умовою цього мистецького змагання, який проводив Німецький фонд «Пам’ять, відповідальність і майбутнє», було художнє відтворення задокументованих свідчень про випадки доброти за часів нацизму. Надіслані тексти спершу розглядали національні журі (в Україні та Росії), потому – міжнародне.

Новела «Кухлик води живої» В. Гребенюка брала участь у номінації професійних письменників (75 учасників). Її написано на основі епізоду з книги спогадів Мусія Мельничука «Моя довга страждальна дорога», що вийшла у єпархіальному видавничому відділі «Ключі» (Віктор Іванович був її редактором-упорядником).

Церемонія нагородження відбулась 11 квітня в київському Будинку письменників у присутності керівника відділу культури посольства Німеччини Себастьяна Ґроміґа. Нагороди вручав представник Національної спілки письменників України Олександр Гордон.

Невдовзі перед тим стало відомо, що Віктор Гребенюк – серед переможців конкурсу літературного фестивалю «Антракт», який проходив у Херсоні: в номінаціях «Коротка проза» та «Сценарій короткометражного фільму».

13 квітня 2018 р.
Інші новини за рубриками: Мистецтво, Віктор Гребенюк
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери