Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниКапеланська служба єпархіїКапелани розповідали школярам про Революцію
Новини

Капелани розповідали школярам про Революцію

Захід, присвячений волинянам, загиблим під час Революції гідності, розпочали з молитви. У Волинському краєзнавчому музеї зібралися очевидці подій, а також родини загиблих, аби розповісти учням луцьких шкіл про події на Майдані та вшанувати воїнів Небесної сотні.

Зокрема, поділився своїм досвідом головний військовий капелан єпархії протоієрей Михайло Бучак, який взяв участь у заході разом з іншими військовими священиками.

«Найстрашніше було благословляти молодих хлопців на бій. Страшно було, коли ми казали, щоб вони берегли себе, а хлопці відповідали: “Ми йдемо вмирати”», – розповідає о. Михайло.

Також своїми спогадами про Революцію поділився настоятель луцької парафії Іова Почаївського священик Олександр Вронський.

Опісля капелани вшанували загиблого на Майдані лучанина Василя Мойсея та помолилися за упокій його душі на могилі, що на меморіальному комплексі «Вічна слава».

20 лютого 2019 р.
Інші новини за рубриками: Капеланська служба єпархії, Протоієрей Михайло Бучак, Священик Олександр Вронський, Священик Роман Мойсей
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери