Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниКапеланська служба єпархіїДушпастир у бібліотеці навчав толерантності
Новини

Душпастир у бібліотеці навчав толерантності

Протоієрей Віктор Михалевич, настоятель луцької парафії Введення у храм Пресвятої Богородиці й капелан Східноєвропейського національного університету ім. Лесі Українки, у Волинській обласній бібліотеці для дітей розповідав про терпіння, повагу й шанобливе ставлення один до одного.

Зустріч на тему «Усміхнися світові і він усміхнеться тобі», присвячена Міжнародному дню толерантності, який відзначається 16 листопада, зібрала студентів університету, учнів шкіл та інших зацікавлених.

Справжнім щастям для християнина є Божа присутність, Його супровід. Коли ми з Богом, то здолаємо усе і все зможемо, сказав о. Віктор.

Священник навчав, що завжди все потрібно починати з себе. Якщо ж змінити себе, то й багато що навколо тебе зміниться. Коли почнемо з себе, то життєвий шлях кожного наповниться щирими враженнями, хорошими й толерантними людьми.

Свято запровадили у 1996 році за рішенням Генеральної Асамблеї ООН. Саме цього дня ЮНЕСКО ухвалило «Декларацію принципів терпимості». Як заявлено в ній, «терпимість – це те, що робить можливим досягнення миру та веде від культури війни до культури миру».

В суботу, 16 листопада, о 21.30 протоієрей Віктор Михалевич у прямому ефірі Громадського інтерактивного телебачення теж розповідатиме про толерантність.

15 листопада 2019 р.
Інші новини за рубриками: Діти і молодь, Капеланська служба єпархії, Протоієрей Віктор Михалевич
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери