Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниКапеланська служба єпархіїУ Луцьку молитовно вшанували Небесну сотню
Новини

У Луцьку молитовно вшанували Небесну сотню

Військові капелани єпархії взяли участь у щорічному відзначенні Дня пам’яті загиблих на Майдані учасників Революції гідності.

Заупокійну літію на меморіальному комплексі «Вічна слава» перед пам’ятним знаком «Волинські герої Небесної сотні» та могилою одного з них – Василя Мойсея – очолив протоієрей Олександр Вронський. У слові душпастир поділився спогадами, як шість років тому він був разом із Василем і першим дізнався про його загибель. Висловив побажання, щоб приклад Небесної сотні допомагав розбудовувати Україну. Зворушливим також був виступ рідного брата вбитого юнака – священника Романа Мойсея.

Після скорботної ходи на Театральний майдан, заупокійна молитва відбулася перед фотостендом «Герої Небесної сотні – Загинули за єдність України» під проводом о. Олександра.

У скорботних заходах взяли участь представники інших конфесій, можновладці, родичі загиблих, інші небайдужі лучани.

Напередодні військові священники були учасниками в уроків патріотизму серед школярів. Так, луцький районний декан протоієрей Володимир Присяжнюк та протоієрей Андрій Мовчанюк разом із бібліотекарем Іриною Гаджиєвою провели захід у центральній дитячій міській бібліотеці, що в обласному центрі, для старшокласників с. Гірка Полонка. А о. Олександр Вронський на запрошення дирекції побував у луцькому НВК № 24. На згадку про зустріч із вчителем Володимиром Давидчуком та його учнями панотець подарував книгу «Капелани. На службі Богу і України».

Такий захід о. Олександр провів і в Луцькій міській бібліотеці для дорослих (філія № 7), де на запрошення дирекції відбулась година пам'яті «На варті наших душ – Небесна сотня» для учнів дев'ятого класу ЗОШ І–ІІІ ступенів № 20.

20 лютого 2020 р.
Інші новини за рубриками: Церква і держава, Капеланська служба єпархії, Священик Олександр Вронський
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери