Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниКапеланська служба єпархіїАвіатори матимуть свою каплицю
Новини

Авіатори матимуть свою каплицю

Божницю на честь пророка Іллі будуватимуть на базі Севастопольської бригади тактичної авіації ім. Олександра Покришкіна, що дислокується в Луцьку.

Чин заснування церкви і поставлення хреста з благословіння митрополита Луцького і Волинського Михаїла очолив капелан цього підрозділу протоієрей Олександр Вронський. Із ним правили інші військові священники. Також відслужили панахиду по загиблих авіаторах.

Ця бригада створена у 1992 р., проте постійно трансформувалася. Із 2006 р. її реорганізовано у 204-ту авіаційну Севастопольську бригаду винищувальну, а вже 27 грудня 2007-го – у бригаду тактичної авіації. В 2014 р. у зв’язку із окупацією Криму російськими військами представники Повітряних сил України вивезли техніку та майно до Миколаєва, а в 2018 р. підрозділ передислокували до Луцька.

З того часу о. Олександр постійно відвідував авіаторів. У березні 2020-го офіційно став капеланом бригади та облаштував у частині молитовний куточок. А після завершення будівництва військовослужбовці матимуть свою каплицю.

3 листопада 2020 р.
Інші новини за рубриками: Капеланська служба єпархії, Священик Олександр Вронський
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери