Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниМихаїл (Зінкевич), митрополитУ Луцьку представлено Томос
Новини

У Луцьку представлено Томос

15 сіячня 2019 р. Почесний Патріарх Філарет, митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Президент України Петро Порошенко у кафедральному соборі Святої Трійці у Луцьку. Світлина інформаційної служби єпархії В кафедральному соборі Святої Трійці відбувся подячний молебень, який очолив почесний Патріарх Філарет за участі Президента України Петра Порошенка.

У Богослужінні взяли участь митрополит Луцький і Волинський Михаїл, канцлер єпархії протоієрей Микола Цап, декани, намісники монастирів, військові капелани та інше духовенство. Також молились голова ОДА Олександр Савченко, інші представники влади, багато мирян.

Оваціями та вигуками «Слава!» зустріли в храмі гостей і внесення Томосу про визнання автокефалії Православної Церкви України. Після відправи почесний Патріарх подякував Богові за Його благодіяння. Зазначив, що спочатку мало хто вірив в успіх цього починання. Але якщо Бог благословив, аби Україна була незалежною державою, то має бути і українська незалежна Церква. Було відзначено велику заслугу в цій історичній події Президента України, завдяки якому, зокрема, відбувся в Софії Київській об’єднавчий Собор.

Петро Порошенко в емоційній промові привітав присутніх, нагадав основні події процесу визнання Української Церкви та подякував владиці Михаїлу за його великий внесок у справу об’єднання православних українців. Керуючий єпархією ж у свою чергу, звернувся з подячним словом, в якому підкреслив, що ми звершили велику справу – самоусвідомлення себе як великої православної нації. Високопреосвященний висловив упевненість, що за умови подальшої плідної праці, де кожен виконуватиме свої зобов’язання, Україна стане сильною державою.

Томос перебуватиме в луцькому соборі лише сьогодні до 18.00. Його побачити на власні очі може кожен бажаючий.

15 січня 2019 р. Інші новини за рубриками: Кафедральний собор Святої Трійці в Луцьку, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Почесний Патріарх Філарет, Протоієрей Микола Цап
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери