Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниМихаїл (Зінкевич), митрополитДуховенство єпархії помолилося за розстріляних в’язнів Луцької тюрми
Новини

Духовенство єпархії помолилося за розстріляних в’язнів Луцької тюрми

23 червня 2019 р. Заупокійна літія на території Замкового Архангельського чоловічого монастиря. Світлина інформаційної служби єпархії Священнослужителі й миряни взяли участь у Богослужіннях та скорботних заходах із приводу чергової річниці знищення органами НКВС в’язнів на початку німецько-радянської війни.

Зокрема, митрополит Луцький і Волинський Михаїл очолив Божественну літургію в колишньому приміщенні в’язниці, де нині знаходиться домовий храм Новомучеників і сповідників ХХ століття Замкового Архангельського чоловічого монастиря.

Від кафедрального собору Святої Трійці пройшов хресний хід до подвір’я обителі, де захоронені останки невинно убієнних. Процесію очолив канцлер єпархії протоієрей Микола Цап. Тут під предстоятельством владики Михаїла відправлено заупокійну літію.

Після молитви архієрей зазначив: «Сьогодні правда торжествує. І ми ростемо до того, щоби шанувати своїх дідів-прадідів за велику любов до України. Вони – приклад для нас, що треба любити ближнього і жити за заповідями Божими. Стоячи тут, є лише одне бажання – швидше духовно зростати. Швидше починати любити свою землю і свій край».

Разом із владикою молилися отець канцлер, духовенство кафедрального собору та Луцького міського деканату, намісник монастиря ігумен Святополк (Канюка) із братією, представники влади та громадськості, небайдужі жителі міста.

Напередодні, у ніч із 22 на 23 червня в пам’ять про невинно загиблих на території Свято-Архангельського монастиря відправили заупокійну літію. Богослужіння відбулося в рамках акції «Ніч у Луцькій тюрмі».

24 червня 2019 р. Інші новини за рубриками: Церква і держава, Деканат монастирів, Кафедральний собор Святої Трійці в Луцьку, Луцький міський деканат, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Ігумен Святополк (Канюка), Протоієрей Микола Цап
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери